Stappenplan voor het plaatsen van een scheidingswand
/
/
Stappenplan voor het plaatsen van een scheidingswand

Stappenplan voor het plaatsen van een scheidingswand

Het plaatsen van een scheidingswand hoeft niet moeilijk te zijn, dit kun je in principe zelf doen met de juiste voorbereiding en een stappenplan. Er zijn drie soorten materialen voor scheidingswanden die je kunt plaatsen. Gipsplaten, gasbeton en kalkzandsteen. Je kunt deze scheidingswanden voor de woonkamer, slaapkamer of badkamer gebruiken bijvoorbeeld. In dit artikel geven we je een stappenplan voor hoe je zelf een scheidingswand van gipsplaten kunt maken. 

Voor- en nadelen scheidingswand van gipsplaten

Het is wel belangrijk dat je weet wat de voor- en nadelen van een scheidingswand die gemaakt is van gipsplaten met zich meebrengen. Zo is een scheidingswand van gipsplaten eenvoudig te bouwen, daardoor is het snel klaar en erg goedkoop. De nadelen zijn dat de gipsplaten een lage draagkracht hebben, gevoelig zijn voor vocht en je geen dingen op de muur monteren. Een scheidingswand van gipsplaat is daarom niet geschikt voor dragende muren. 

Het stappenplan voor de scheidingswand

Stap 1: Waar komt de scheidingswand? 

Allereerst zul je moeten bepalen waar de scheidingswand komt te staan. Zorg ervoor dat je de juiste afmetingen hebt.

Stap 2: Maak een metalen ligger en de staanders
Nu je de maten en plaats van de wand hebt bepaalt, kun je een metalen ligger maken. Dit is een frame waar de gipsplaten aan vast worden gemaakt. De twee staanders voor de zijmuren moeten ook gemaakt worden. Houdt er rekening mee dat de staanders één centimeter korter zijn dan de lengte tussen de ligger en het plafond. 

Stap 3: Plaats de metalen ligger en de staanders

Vervolgens kun je de ligger plaatsen op de plek waarvoor je hem hebt afgetekend. Ook dien je de metalen staanders te plaatsen voor de zijmuren. 

Stap 4: Breng het deurkozijn en de rest van de staanders aan

Plaats de staanders richting de plek waar het kozijn komt. Hierna kun je het deurkozijn tussen de staanders plaatsen. Let er op dat je een waterpas bij de hand hebt om dit goed te kunnen afmeten. Vervolgens kun je het kozijn vastschroeven aan de staanders en liggers. Boven het kozijn bevestig je een op maat gemaakte ligger. Daarna kun je de rest van de staanders plaatsen. Doe dit telkens op een afstand van 60 centimeter.

Share this post

There are no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.