Voordelen van het gebruik van een ergonomisch kussen
/
/
Voordelen van het gebruik van een ergonomisch kussen

Voordelen van het gebruik van een ergonomisch kussen

Een kussen is een van de belangrijkste comfort stukken in je huis. Het is iets dat je elke nacht gebruikt en je brengt er een aanzienlijke hoeveelheid tijd mee door. Het moet comfortabel en ondersteunend zijn, zodat je een goede nachtrust kunt krijgen. Als je huidige kussen te zacht of te hard aanvoelt, of als je chronische pijn hebt, dan is een ergonomisch kussen misschien precies wat je nodig hebt.

Het houdt je hoofd recht

Je hoofd moet in lijn zijn met je ruggengraat en nek. Dit helpt het hele lichaam in een goede positie te houden en helpt rug- of nekpijn te voorkomen, die vaak wordt geassocieerd met slapen. Slapers die een kussen gebruiken dat hun hoofd recht houdt, hebben minder kans op hoofdpijn en andere gezondheidsproblemen die worden veroorzaakt door een slechte uitlijning van de wervelkolom tijdens de slaap.

Het ondersteunt je nek

Ergonomische kussens zijn ontworpen om de natuurlijke ronding van je nek en hoofd te ondersteunen. Het juiste kussen kan nek- en schouderpijn helpen verlichten door te voorkomen dat je gedurende langere tijd in een onnatuurlijke hoek omhoog of omlaag kijkt. Bovendien moet het stevig genoeg zijn om voldoende ondersteuning te bieden, maar niet te zacht of flexibel om pijn of ongemak te veroorzaken wanneer je op je zij ligt. Ook de juiste lengte is belangrijk. Je kussen moet vanaf de basis van je schedel helemaal tot net onder de oorlelhoogte reiken. Dit zorgt voor een goede uitlijning wanneer je op je rug of zij slaapt. Zolang je een comfortabele vorm vindt, hoeft het niet één specifieke maat te zijn. Je moet er alleen voor zorgen dat, zelfs als je lang bent, de lengte voldoende is voor volledige dekking onder je hoofd en nek.

Het vermindert snurken

Snurken is een teken van slaapapneu en kan gevaarlijk zijn. Slaapapneu zorgt ervoor dat de luchtwegen verstopt raken, waardoor je niet meer goed kunt ademen. Dit kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals hoge bloeddruk, hartaandoeningen en beroertes. Snurken kan ook worden veroorzaakt door het kussen dat je gebruikt. Als je kussen te zacht of te pluizig is, zakt het onder je hoofd in als je erop gaat liggen. Dit betekent dat je kaak ontspannen is en dit maakt het gemakkelijker voor lucht om achter in je keel vast te komen te zitten als je door de mond uitademt.

Het voorkomt migraine en hoofdpijn

Een ergonomisch kussen houdt je hoofd recht op het kussen, in plaats van het naar voren of naar achteren te kantelen. Dit helpt je nek te ondersteunen en voorkomt pijn in de bovenrug, schouders en nek. Met een ergonomisch kussen heb je minder kans op een stijve nek of hoofdpijn door verkeerd slapen.

 

Share this post

There are no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.